Palloilua ja tv-viihdettä

Tänään Milolla oli pitkä päivä yksin kotona. Minulla oli heti aamusta viiden tunnin harjoituskoe keskustassa, josta jatkoin suoraan salille kahdeksi tunniksi treenaamaan. Milo oli viettänyt ajan varmaankin lähinnä nukkuessa, koska oli enemmän kuin valmis lähtemään lenkille heti minun tullessa kotiin. Käytiin rauhallinen lenkki lähimetsässämme. Koko päivän kestänyt sadekin alkoi hellittää juuri sopivasti. Milo keskittyi ryntäilemään ympäriinsä ja taisi se vähän tuoretta heinääkin maistella nuuskimisen lomassa. Kävelyn ohessa teimme muutamia odotusharjoituksia ja hyppyjä polulle kaatuneiden puiden yli. Milo toimi oikein mukavasti, vaikka tuo odottaminen vaatiikin vielä hiomista.

Milon aktivointipallo ja palloon mahtuvia nameja.
Ennen kuin lähdin aamulla kotoa, jätin Milolle täytetyn aktivointipallon, että sillä olisi jotain puuhaa. Milon aktivointipallo on sitä helpointa mallia. Se on siis ontto pallo, jonka sisällä on tasoja, joita pitkin herkkupalat kulkevat reiän kautta ulos, kun koira pyörittelee palloa. Milo saa tyhjennettyä pallon melko nopeasti ja olenkin ajatellut ostaa sille vaativampia aktivointileluja, koska se niistä tykkää. Tuon nykyisen ostin joskus, kun Milo oli vielä pentu. Ensimmäiseksi aktivointileluksi tuo on ollut erittäin hyvä, koska koira saa siitä herkkuja helposti. Kun palkkaus tulee riittävän usein, koiran mielenkiinto leluun säilyy.

Milo odottaa lupaa päästä pallon kimppuun.
Ilta me sitten katseltiin Milon kanssa yhdessä televisiota. Tai lähinnä minä katselin. Milo keskittyi syömään puruluuta ja kerjäämään rapsutuksia. Ainoastaan Avara Luonto ja merisaukot saivat sen keskittymään hetkeksi kuvaruutuun. Milo kiinnostuu televisiosta vain silloin, kun sieltä kuuluu mielenkiintoisia ääniä, kuten koiran haukuntaa. Sen kestosuosikkeja ovatkin Koirakuiskaaja ja Disneyn Klassikoista 101 Dalmatialaista, Kaunotar ja Kulkuri sekä Oliver ja Kumppanit. Yllättävin Milon tv-valinta on ollut taitoluistelu. Se jäi tuijottamaan luistelijoita ja nosti etutassunsa tv-tasolle, jotta pääsi oikein lähelle kuvaa. Siinä se sitten tapitti ja useampi luistelijapari sai suorittaa ohjelmansa loppuun, ennen kuin Milo kyllästyi. Kai sitä lähinnä kiinnosti tummat hahmot valkeaa taustaa vasten, ei niinkään luistelijoiden piruetit ja hypyt.

Kommentit

Suositut tekstit