Kesäkuulumisia

Niin ne vaan viikot ovat taas töiden ja koiraharrastamisen parissa vierähtäneet! Milon kanssa kävimme ensimmäisissä arvokisoissa starttaamassa viikkoa ennen juhannusta, juhannus vierähti kavereiden kesäpaikassa Kouvolan kupeessa ja viime viikonloppuna olimme Agirodussa Mikkelissä molempien koirien kanssa. Niin ja onhan Dana ehtinyt näyttelykehissä käydä pyörimässä. Arki on kulunut töiden ja lenkkeilyn parissa.

Aloitellaanpa vaikka Danan näyttelykuvioilla. Haminassa 20.5. tuomarina oli ruotsalainen Patric Ragnarson. Dana oli ainoa narttu AVO-kehässä, joten ERI AVK1 oli suhteellisen helppo saavuttaa :D. SA jäi uupumaan, koska Dana ei ihan parastaan liikkeessä antanut. Etujalkojen liike jäi vajaaksi. Dana hurmasi tuomarin iloisella olemuksellaan ja saikin paljon kehuja hyvästä luonteesta.

Erinomainen koko ja tyyppi. Hyvänmallinen ja feminiininen pää hyvällä pituudella. Saisi olla enemmän voimaa kuono-osassa. Tummat, hienot silmät. Hyvin kiinnittyneet korvat. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Tiukka ylälinja. Hyvin muotoutunut rintakehä. Hieman suorat kulmaukset edessä. Hyvä selkä. Hyvät jalat ja tassut. Hyvä karvapeite ja väri. Hyvä häntä. Liikkuu hieman lyhyellä askeleella edestä. Ihana luonne. Hyvin esitetty.

- Patric Ragnarson 

Kesäkuun 10. päivä oli sitten vuorossa Veljekset Keskisellä järjestettävä Alavuden kaikkien rotujen koiranäyttely. Tuomarina oli Sanna Vakkilainen. Hän piti tiukkaa linjaa kääpiöpinserikehässä ja esimerkiksi Danan pari sai H:n. Olen siis tyytyväinen meidän ERI AVK1 -tulokseen! Suomalaisilla tuomareilla trendi on kuitenkin Danan kohdalla ollut se, että sanomista pitkästä selästä on aina tullut.

3,5-vuotias oikean kokoinen, mutta hieman pitkälinjainen narttu, jolla hyvälinjainen feminiininen pää. Purenta ok. Tummat hyvänmalliset silmät. Eturinta voisi olla selkeämpi. Hyvä rintakehä. Hieman pitkä lanne. Hyvä luusto. Tasapainoiset kulmaukset. Takatyöntö saisi olla voimakkaampi, muuten liikkuu hyvin. Ystävällinen käytös. Koira esittää itsensä erinomaisesti.

- Sanna Vakkilainen

Olen molempiin arvosteluihin tyytyväinen, vaikka SA:t jäivätkin saamatta. Tärkeintä on, että koira näyttää ulospäin, kuinka paljon se esiintymisestä tykkää! Uusia näyttelyitä siis vaan valitsemaan listalta :). Alkuun suunnittelin, että lähtisin Danan kanssa käymään kääpiöpinsereiden pääerikoisnäyttelyssä Espoossa 22. heinäkuuta saksalaisen tuomarin arvosteltavana, mutta kuulin yhdeltä kaveriltani, että saksalaisilla tuomareilla on saksalaiseen pedanttiin tapaan laskea koirien hampaan ja tuossa kesäkuussa kävi hammaskivenpoiston yhteydessä ilmi, että Danalta puuttuu alaleuasta kulmahampaiden takaa yhdet välihampaat. Enpä sitten viitsinyt ilmoittaa koiraa koko näyttelyihin, kun tuskin sieltä sitä SA:ta olisi tullut. Elokuulle Dana on ilmoitettu Kouvolaan ja Heinolaan, joten ainakin pari kertaa vielä tälle vuodelle kehään päästään :).

Sitten vähän agilityasiaa! Ensimmäisissä arvokisoissa päästiin tosiaan viikko ennen juhannusta starttaamaan ja vaikka sieltä ei suuri saavutuksia paperille kirjaantunutkaan, niin ainakin olemme Milon kanssa yhtä kokemusta rikkaampia :). Tyytyväisin olen siihen, että oma pää kesti, eikä radoilla tullut sählättyä mitään emämokia. Treeniä vaan ja ensi vuonna uudestaan! Kaiken kaikkiaan Lappeenrannan Agility Urheilijat olivat järjestäneet onnistuneet kilpailut, tunnelma oli leppoisa ja sääkin meni sateiseksi vasta sunnuntai-iltapäivänä.

Nyt viime viikonloppuna kävimme lauantaina päiväreissun Mikkelissä Agirodussa. Hyvä ystäväni tuli Jyväskylästä kisoihin oman koiransa kanssa, joten yksinään ei tarvinnut aikaa ratojen välillä kuluttaa. Danan kanssa starttasimme pitkästä aikaa kisakentällä. Juoksujen takia sillä oli kahden ja puolen kuukauden tauko kisaradoilta. Ensimmäinen rata menikin sitten vähän kuutamolla, koska ohjaaja jännitti ja koira ei ihan ollut mukana tekemisessä :D. Toisella radalla alkoi jo olla tekemisen meininkiä, mutta kepeiltä tuli 10. Milo taas onnistui sössimään ensimmäisellä radalla keppien sisäänmenon (kyllä syytän koiraa, koska hän osaa kyseisen keppikulman), joten avoimien SM-kilpailuiden finaaliradalle emme päässeet. Jälkimmäiseltä radalta kävimme hakemassa ratavirheettömän +1,17 tuloksen. Jälkipolville ei hirveästi kerrottavaa jäänyt, mutta kivaa oli ja aurinko paistoi koko päivän. Seuraavat agilitykilpailut ovat tulevana viikonloppuna Jyväskylässä. Jospa siellä mahduttaisiin ihanneajan puitteisiin :).

Käytiinpä me Danan kanssa vielä luonnetestissäkin sunnuntaina, mutta sen jätän toiseen kertaan. Paljastan vain sen verran, että hyväksytty tulos tuli ;). Loppuun vielä muutama kuva viikonlopulta. Siskoni oli käymässä oman jackrusselinterriensä kanssa Etelä-Karjalassa, joten kotonakin menoa ja meininkiä riitti!










Kommentit

Suositut tekstit