Vähän erilainen kauppalista

Tänään oli ihanan aurinkoinen syyssää täällä Oulun suunnilla. Kävimme Milon kanssa pitkällä lenkillä Oulujoen rannoilla ja koukkasimme keskustan kautta kotiin. Keskustassa treenailimme tuttuun tapaan seuraamista ja muutenkin rauhallista liikkumista. Milo toimi oikein mukavasti, eikä jaksanut ottaa suurempia kierroksia edes toisista koirista. Motivointiin riittivät Trick and Treatin miniluut. Yleensä tuolle nirsoilijalle pitää olla lihapullia tai nakkeja ennen kuin se suostuu tekemään yhtään mitään. Luulen, että kolmen päivän agilitytreenit ovat vieneet kaiken ylimääräisen energian minipinseristäni :)

Lenkin jälkeen lähdimme käymään Oulunsalossa. Tiia oli luvannut näyttää minulle Tanjan käyttämän keinon keppien opettamiseen. Tämän tekniikan ideana on lisätä pujoteltavien keppien määrää lopusta alkuun eli opiskelu tehdään nurinpäin. Varsinkin alussa on tärkeää, että ohjaajalla on avustaja mukana, jotta palkkaus tapahtuu oikeaan aikaan. Pääsimme Milon kanssa tänään kolmanneksi viimeiselle kepille asti, joten paljon toistoja tarvitaan, ennen kuin koko kahdentoista kepin jono onnistuu. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Tiia kehotti minua ostamaan aurauskeppejä harjoittelua varten, niin voidaan treenata aina kun on aikaa, vaikka joka päivä. Tuo "joka päivä" voi kuulostaa paljolta, mutta koska opiskelu kestää kerrallaan aina viidestä kymmeneen minuuttiin, tuloksia saadaan vain, jos näitä kymmenen minuutin hetkiä on tarpeeksi usein. Taidanpa siis huomenna suunnata K-Maatalouteen aurauskeppiostoksille.

Toinen ei niin jokapäiväinen hankinta, jonka ajattelin agilityn varjolla tehdä, on videokamera. Katsoin tänään paria videopätkää alkukesältä, jotka kaverini on kuvannut järjestelmäkamerallaan ja tulin siihen tulokseen, että videoklippejä on saatava ehdottomasti lisää. Siispä olen viimeiset pari tuntia viettänyt selailemalla erinäisiä nettikauppoja hyvän hinta-laatusuhteen omaavan videokameran toivossa. Vielä en ole päätöstä tehnyt, mutta SONYn HDR-CX220 Full HD videokamera vaikuttaa ihan lupaavalta.

Kolmas hankintani ensi kuussa on Agility iMap sovellus. Sen hinta näyttää iTunes Storessa olevan 26,99 €. Koko kesän olen arponut, ostanko sen vai en, ja nyt pitkällisen harkinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että onhan sitä tullut rahaa turhempaankin työnnettyä. Saapahan radat piirreltyä suoraan puhelimeen heti treenien päätteeksi, niin ei tarvitse kotona enää arpoa, että mikä este oli missäkin. Ja ehkä radoista saa paremmin selvääkin, kun on fiksut kuvat, eikä mitään omia tuherruksia.

Neljän asia, joka pääsee ostoslistalleni, on Hurtan Motivation Toko -liivi. Miksi toko- eikä agilityliivi? Koska Toko liivi on paremman mallinen. Agilityliivi ei ole leikattu samalla lailla muotoon kuin tokoliivi ja haluan liivin myös kaiken käytännöllisyyden lisäksi näyttävän hyvältä päälläni. Hintaa kyseisellä liivillä näyttää tällä hetkellä olevan Mustin ja Mirrin nettikaupassa 98,90 €. Suolainenhan se on, mutta uskon sen myös kestävän vuosia. Tuo liivi on kuitenkin aika must-hankinta. Se toimii sekä treeneissä että lenkeillä, eikä tarvitse miettiä, että makupalat sotkevat taskut ja liivi on täynnä tassunjälkiä.

Mitäs vielä? Viikonloppuna oli agilitykoulutuksessa Antin kanssa puhetta Milon palkkaamisesta. Milollahan on tähän asti käytetty aina namipalkkaa, mutta Antti oli sitä mieltä, että kolme ja puolivuotiaalle koiralle nami ei ole riittävä motivaattori. Hän kehotti kokeilemaan lelupalkkaa. Milolla on kyllä kotona perinteinen solmunaru ihan lemppari, mutta en tiedä, riittäisikö se motivoimaan kentällä. Taidan joutua lähtemään Mustiin ja Mirriin ostoksille. Ehkä sieltä löytyisi jokin hyvä lelu, joka toimisi Milolla. Luulen, että tässä on riittävästi kauppalistaa tälle päivälle :)

Summa summarum:
- 12 kpl aurauskeppejä
- videokamera
- Agility iMap sovellus
- Hurtta Motivation Toko -liivi
- motivointilelu

Yritän huomenna ehtiä käydä viikonlopun koulutuksen radat läpi ja saada tännekin jonkinlaista koontia "mitä jäi käteen" -tyylillä. Noiden keppien treenaamisesta kerron sanoin ja kuvin yksityiskohtaisemmin, kunhan saan ne aurauskepit ostettua ja huijattua/lahjottua jonkun kaverin mukaan meidän lähikentälle harjoittelemaan. Nyt kirjoittelemisiin! Palaan pian asiaan :)

Kommentit

Suositut tekstit