Laatikkoasiaa

Lupailin jonkinmoista päivitystä puukorokkeeseen liittyen, joka minun oli tarkoitus askarrella kontaktiopiskelua varten. Ensimmäisenä miun täytyi astua pois mukavuusalueeltani ja lähteä puutavaraostoksille K-Rautaan. Onneksi löysin naismyyjän, jolle esitin ehkä hieman oudohkon toiveeni. Tarvitsin yhden puisen riman, jonka pituus saisi olla 150 cm ja vaneripalan, jonka mitat olisivat 40x40 cm. Eikä tarvinnut olla kalleinta mahonkia, vaan ihan edullisin vaihtoehto olisi se paras. K-Raudan myyntierät eivät ihan ole näin pieniä, joten jouduin ostamaan oikeasti aika ison levyn mäntyvaneria ja yli kaksi metriä rimaa. Onneksi ostokset mahtuivat pieneen autooni!

Mutta aloitetaanpa. Eli ideana oli rakentaa puinen koroke, joka on noin viitisen senttiä irti maasta. Korokkeen pinta-alan tulisi olla suhteutettu koiran kokoon siten, että koira mahtuu siihen hyvin seisomaan kaikilla neljällä jalalla ja minimileveys saisi olla jonkin verran agilitypuomia leveämpi. Itse tosiaan testasin toissa viikolla kaverini sheltillään käyttämää koroketta Danalla ja tuo 40x40 cm tuntui sopivalta. Ei muuta kuin sahaamaan vanerista sopivan kokoinen pala ja pätkimään rima oikeanpituisiin pätkiin.

Seuraavaksi sitten tarvittiin vasaraa ja nauloja. Nauloiksi ostin 1,7 cm pitkiä sähkösinkittyjä lankanauloja (älkää vaan kysykö, mitä tarkoittaa sähkösinkitty lankanaula). Ne näyttivät sopivan kapeilta, etteivät halkaisisi rimoja. Ja toisaalta kyseiset naulat olivat riittävän pitkiä, että rimakehikko pysyisi vanerissa hyvin kiinni. Kokosin rimoista kehikon, jonka päälle vanerilevyn voisi naulata.

Vaneri paikoilleen ja siinä se sitten oli valmiina. Koroke kontaktiharjoittelua varten. Pääsimme testaamaan koroketta Danan kanssa ensimmäisen kerran keskiviikon Active Dogin treeneissä. Se kyllä oivalsi jo viime viikolla hienosti korokkeen idean, eikä muutosta huonompaan suuntaan tullut tälläkään kertaa :). Hienosti minimimmi hakee kontaktipinnalle ja 2on2off-asentoon. Alla vielä havainnollistavia kuvia korokkeen nikkaroinnin työvaiheista.

40x40 cm vaneri ja pätkityt rimat.
Sähkösinkityt lankanaulat ja vasara.
Kehikko valmiina.
Valmis koroke.

Loppuun vielä pari äärimmäisen heilahtanutta ja huonolaatuista kuvaa tämän aamun kotiharjoittelusta. On muuten suhteellisen vaikea ottaa kuvaa älypuhelimella ja samalla yrittää palkata koiraa oikeasta suorittamisesta. Naksutintakin olisi pitänyt vielä ehtiä painella, mutta sen jouduin jättämään kuvauksen ajaksi pois. Ehkä kuvista kuitenkin välittyy korokkeen tarkoitus käytännössä.

Danan 2on2off minun perspektiivistäni.
Myös Milo pääsi testaamaan uutta koroketta.

Kommentit

Suositut tekstit